Néhány napja ezek a fotók mondanak ellent a “marslakók” létezésének. Feltéve persze, hogy nem egy ottani sivatagba pottyant ez a szonda. UFO-k, marslakók és az E.T. s csomó film eszembe jutott most, mert gyerekkoromba érdekeltek ezek a dolgok:D Mégis a legnormálisabb megfogalmazást a földönkívüliekkel kapcsolatban Stephen Hawking adta nemrég, valahogy így: ha a földönkívüliek annyira intelligensek hogy képesek nagy távolságot megtenni a világűrbe, közüllünk emberek közül, miért a legfurcsábbak találkoznak velül? nem akarom azt írni leghülyébbek…:) Ha így nézem, pont jó hogy gyerekkoromba nem volt egy nulladik típusú találkozásom:D:D

Egy régi vicc, a szojet érából, hogy a székely bácsinak eltűnik a tyúkja s kérdi a szomszédot akire gyanakszik: -hát mondja keeend, nem látta a tyúkomat? -Én nem, de lehet elvitte a Szputnyik… Bezony, a Szputnyik a hidegháború sötét felhői fölött végigiszállt… és lehet hogy tyúkokat is lopott:D Ha már annyi mindent elvittek az oroszok…

Azért mégiscsak nagy dolog hogy ez a szonda eljutott oda, és küldött pár fotót, melyek nem is túl szépek, se a táj nem annyira érdekes mint mondjuk bármely domb itt Gyergyó körül, de na … legalább a Marsról vannak. A vörös bolygóról, amiről sokáig azt hitték a csillagjósok, talán a színe miatt, hogy a háborút és vért jelképezi. És bizonyos csillagállásokban jót vagy rosszat hoz.

Annak aki semmiben nem hisz, és főleg saját magában nem hisz, jók az ilyen mesék… szerintem az ember szabad, és szabadon cselekvő lény.:) nem a csillagok irányítanak, de néha a léhaságot, a gyengeséget valamire rá kell fogni.

S ilyenkor elképzeljük a jövőt: az ember utazik a világűrben, génmanipulált növényeket eszik, tamagocsit visz magával, lebeg és messengerezik a többiekkel, akik ugyanúgy lebegnek mint ő:)) S vannak szép elképzelések, hogy az emberiség majd elköltözik valahová, ahol lehet élni, ha a Nap majd elnyelné a Földet. De ez még odébb van.

Nem tudom ki hogy van vele,  nekem sokkal jobban esik a Földre gondolni mint otthonra. Egy virágos rétre, ha mondjuk nem esik az eső, de ha esik is attól pont jól lehet lenni, sőőőőt… A napfényre, arra hogy bicajozni jó -főleg ha tiszta a levegő, és forrásvizet inni jó -főleg ha tiszta, leüllni egy fa alá -főleg ha még nincs kivágva… És a természet úgy ahogy van jó… Olyan jó a Földön… Egyáltalán, minek nekünk Mars?:)

Reklámok