Tartalomban, tevékenységben gazdag, sikeres évet tudhat maga mögött a Gyergyói Fiatal Fórum.

AE/IFJ.BJ
2007-es évi beszámólójára hívta meg a sajtót a Gyergyói Fiatal Fórum. A közösségért és városért tenni akaró fiatalok csoportosulásának képviselői részletesen szóltak a múlt évi megvalósításaikról, ugyanakkor érintették az idei terveket is. Tartalomban, tevékenységben gazdag, sikeres évet tudhat maga mögött a Gyergyói Fiatal Fórum, mely nagy mértékben köszönhető azoknak a gyergyói lakóknak akik bekapcsolódtak, esetleg részt is vállaltak programjaik megszervezésében. Ezt a támogatást köszönték meg a tegnap a szervezeteknek, magánszemélyeknek, intézményeknek, cégeknek és sajtónak, médiának , hogy a fórum munkájáról tájékoztatták a közvéleményt.

MADARAS SZILÁRD GYFF-TAG: “Programokban gazdag, tevékenységben gazdag évet zártunk. Azt kell mondjam, mindenki örömmel fogadta, akit megkerestünk, az egyház lelkipásztoraitól kezdve a fiatalokkal a Pro Art Galériáig, aki mindig helyet adott rendezvényeinknek, vagy a városi könyvtár, kisebb nagyobb cégeket is sikerült bevonni, hogy támogassák a tevekenysegünket.”

A csoportosulás tagjai részleteiben ismertették a 2007-es évi tevékenységüket. Szóltak a 100 éves város tiszteletére szervezett nagyszabású takarítási akcióról és Ökó-kuka állításról, a fórumokkal, filmvetítéssel egybekapcsolt Gondolatébresztő estekről, a Dancúrás emlékmű és hídnál kifejtett munkájukról, a természetvédelmi tevékenységeikről, túrázásokról és az Őrangyal programról – mellyel a fogyatékos és ép fiatalok közötti kapcsolat kialakítását, a fogyatékkal élőkben rejlő értékek megismertetését tűzték ki célul. A csapat egyik legfiatalabb tagja azért kapcsolódott be, mert a Gyergyói Fiatal fórumban egy olyan a fiatalokért tenni akaró, párt-független csapatot látott, akik olyan közösségi problémákat ragadnak meg, ami nem a megosztást hanem az egységre sarkallást erősíti.

RÁDULY ANDREA: ”A legelső program az az Őrangyal program, a második a varosért tenni akarás, és a fiatalság életének a fellendítese és egy igényesebb fiatalság megteremtése.”

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, a csapat reméli támogatottságuk továbbra is megmarad, hiszen az idénre is sok tervük van.

MADARAS SZILÁRD: “Remelem , hogy nagyon sok rendezvényünk lesz.”

Ugyanakkor folytatni kívánnák a Gondolat-ébresztő estek sorozatát, s mivel örökzöld probléma Gyergyóban a szemét-kérdés, így a szemétellenes kampányuknak is lesz folytatása 2008-ban.

 

http://gyergyotv.ro/hirek_0295.htm

 

Reklámok