“Gyergyó a mi jövőnk!” -a Gyergyói Fiatal Fórum 2007-es beszámolója

 

A Gyergyói Fiatal Fórum vagy röviden GYFF, a közösségért és a városért tenniakaró fiatalok csoportja.

Pártfüggetlenül szeretnénk olyan közösségi célokat megfogalmazni és megvalósítani, amellyel a gyergyói fiatal mindennapi élete a városban könnyebb lesz.

Minden gyergyói fiatalokat érintő probléma érdekel, és az itthonmaradás feltételeit keressük.

Olyan életképes közösséget próbálunk formálni, amely a múlt értékeit tiszteli és azokra épít, de a mai modern XXI-dik században megállja a helyét.

Mottónk: “Gyergyó a mi jövőnk!”

 

2007-es évi tevékenységünk:
2006 dec 22 – Az I. Gyergyói Fiatal Fórum közel 50 fiatallal a Korona tükörtermében lett megszervezve, ez az első fórum, ahol a különböző problémák feltárására került sor.

2007 márc 30-31 “Egy tisztább 100 éves városért” – Tavaszi Nagytakarítási akció, a GYFF kezdeményezésére, a civil szervezetekkel, a középiskolásokkal és a városlakókkal közösen.

2007 ápr 25 “I. Gondolat-ÉBRESZTŐ est” a témája a közösség

2007 máj 9 “II. Gondolat-ÉBRESZTŐ est”, a Görög Joachim Társasággal együtt, témája: “A hit szerepe a gyergyói fiatalság életében”, a történelmi egyházak lelkipásztoraival.

2007 jun 22 “Őrangyal program” – foglalkozás a fogyatékos fiatalokkal, közös szervezésben a Városi Könyvtárral.

2007 aug 18 Biciklitúrával egybekötött történelmi megemlékezés a Dancurás-nál levő emlékműnél, és katonai temetőnél. A környék megtisztítása, és a híd feljavítása, azelőtt 3 hetes munkát vett igénybe.

2007, Szeptember 24.-én, Hétfõn “III. Gondolat-ÉBRESZTÕ est “-
A Gyergyói Fiatal Fórum rendezvénye, a IV. Gyergyói Ifinapok keretében
“Fûtõl a gyep alá…” Dr. Ráduly Levente elõadása a kábítószerekrõl, 2007 Szeptember 24-e, 17 óra, Pro Art Galéria.

2007, Szeptember 30.-án. Túra a Gyilkos-tó, Kis-Cohárd, Tündérkert útvonalon.

2007, Október 7. Túra Parajdra

 

2007, Október 10. Környezetbarát szemeteskuka felállítása a Mûvelődési Központ előtti téren, a Kossuth Lajos szobor közelében.

2007, Oktober 18. “IV. Gondolat-ÉBRESZTÕ est “a ProArt galériában, a “Szabadság, szerelem” film megtekintése után. Témák: a szabadság, az egyén a társadalomban, a kissebbségi sors kötöttségei fiatalok esetében.

2007, november 6-án “V. Gondolat-ÉBRESZTÕ est “ a ProArt galériában, “Vissza a természetben” címmel, filmnézéssel egybekötve.

2007, november 11-én Mária-kő túra.

2007, november 25-én Kovács Péter, Olt-forrás túra.

2007, november 29-én, “VI. Gondolat-ÉBRESZTÕ est “ a Városi Könyvtár emeletén, a “A Tehetség útja”, filmnézéssel egybekötve.  

2007, november 30-án, Őrangyal Találkozó, Adventi készülés a Támaszklubba a fogyatékos gyerekekkel, adventi koszorú készítése.

2007, december 9, Súgó barlang túra.

2007, december 19, “Magyar rajzfilm napja”  karácsonyi ajándék a legkissebbeknek, a Városi könyvtár emeletén.

2007, december 21-24 GYFF-es angyaljárás városunk árvaházas gyerekeinél, a Szárhegyi Böjte atya gyerekeinél, és végezetül a Szeretetkonyhán.

 

További céljaink:

-a fiatalokat érintő problémákra, mint a drogozás, párválasztás, munkahely- vagy pályaválasztás, dohányzás, stb előadások és programok lefolytatása,

-a fiatal szakértőknek lehetőséget adni, hogy a problémák megoldását szakmai oldalról közelítsük meg,

-a “Gondolat-ÉBRESZTÕ est“ –ek folyatása még több előadással, és filmnézéssel. A “Gondolat-ÉBRESZTÕ est“-ek egy folyamatot jelentenek, amely során a fiatal fórumok egyfajta szellemi műhelyekké válnak, a problémák feltárására és megvitatására. Minden fiatal véleménye egyformán fontos aki eljön fórumainkra.

-a környezetünket érintő problémákra megoldást keresünk: a szemétre, a környezetszennyezésre, és a természet védelmére a továbbiakban is nagy figyelmet szentelünk,

-igényes szórakozási lehetőségek teremtése fiatalok számára,

-a fiatal művészek és sportolók támogatása és bevonása programjainkban.

 

Jelen beszámolónk célja:

-köszönetet mondani mindazon gyergyói fiataloknak és fiatalos lelkületű jószándékú gyergyói embereknek, akik az elmúlt évben rendezvényeinkre eljöttek, és tevékenységeinkben bekapcsolódtak. Ezután is számítunk rájuk!

-köszöntetet mondani azon szervezeteknek, magánszemélyeknek, intézményeknek és cégeknek, akik az elmúlt évben a GYFF-et támogatták,

-köszöntet mondani a sajtósoknak, minden médiának, akik a GYFF rendezvényeire eljöttek és tájékoztatták a közvéleményt. Megkérjük ezután is korrektül adjanak hírt tevékenységünkről!

-szeretettel felkérni minden gyergyói fiatalt, aki céljainkkal egyettért, hogy kapcsolódjon be a GYFF munkájába!

 

Letölthető pdf-be:

beszamolo.pdf

Reklámok