Angyalokká váltunk?

A GYFF egyik legérdekesebb hetét zártuk, mert most kivételesen nem a fiatalokkal, hanem a legkisebbekkel, és ezek közül is a rászorulókkal foglalkoztunk.

Két program bontakozott ki a Karácsony előtti héten: a Magyar Rajzfilm Napja, a Városi Könyvtárral közösen, illetve az árvaházi gyerekeknél az angyaljárás.

A Magyar Rajzfilmnappal a legkisebbeknek állítottunk össze programot, nagyon tetszett nekik.

Az angyaljárás szervezői Málnási Huba és Hegyi Barni barátaim voltak, leérdeklődték a gyerekek létszámát, és nekiálltak támogatókat gyűjteni a cégektől is, az mellé amit közösen összedobtunk.

Bevallom ez volt az első alkalom hogy ilyen ajándékcsomagot állítottam össze: nem tudom hányféle csoki, banán, narancs, szaloncukorkák, üdítő és a kis műanyag tasak körbejár amíg mind beletesszük, vigyázva nehogy valami kimaradjon. Sorba adtuk körbe-körbe és közbe lefagytunk rendesen. De az eredmény mindenért kárpótolt: kicsi édes gyerek egy énekkel fogadtak s igazán szívből örültek. Tágult a lelkünk.

Másnap Böjte atya gyerekeit látogattuk meg a Szárhegyi kolostorban, ami a vásárlásból maradt, azt a Szeretetkonyha kapta.

Igazából ez volt az idén az én karácsonyi készülődésem.

dscn6599.jpg

Valamilyen új karácsonyi gondolatot próbáltam megfogalmazni és két ilyen született. Ezekkel kívánok minden jóakaratú olvasónak Áldott Békés Karácsonyt:

I.

Túl a villogó fényeken, reklámokon, akciós árakon, és rádiós karácsonyi dallamokon van valami…

És túl a sok üdvözleten, emailen, és sms-en valami ott ragyog a fagyos éjjelen, és a régi családi karácsonyfadíszeken, amiről minden szól, és senki nem beszél, hogy ma éjjel, kinn a várostól messze egy istálóban: a szeretet született meg.

II.

Állj meg egy pillanatra és nézd: a fagyos égbolton megtalálod a betlehemi csillagot, amely visszavezet gyermekkorod karácsonyfás csillogásához, amikor a jászol is közelebb volt, amelyben a szeretet megszületett.

ormenytemplom.jpg

Reklámok