2007 október 18-án a negyedik alkalommal rendeztük meg a „gondolat ÉBRESZTŐ est”-et, a ProArt galériában. Eddig a közösség, a történelmi egyházak lelkipásztoriaval közösen a hitélet, illetve a drogfogyasztás problémáiról beszélgettünk, ez utóbbi Dr. Ráduly Levente „Fűtől a gyep alá…” című előadása kapcsán.

Jelen alkalommal, témánk a „Szabadság, szerelem” kettős körül forgott. Vitaindítónak a hasonló című filmet néztük meg, utána egy csésze finom forró tea mellett (ami különösen jól fogott az őszi estén), egy fiatalos, pezsgő és sokoldalú beszélgetés alakult ki.

            A résztevőink, a tizen- és huszonéves fiatalok, jobbnál jobb megközelítésekben és egyre érdekesebb vitában bontogatták ki a szerelem és a szabadság problémakörét, a viszonyát a szerelemmel, és az 1956-ról szóló film kapcsán az egyén-társadalom viszonyát, a forradalmat. A beszélgetés témája nem volt előre megtervezett, vagy irányított, hanem spontán módon alakult ki, úgy hogy lassan a saját problémáink, és helyzetünk, az erdélyi magyar kissebségi sors és identitás megőrzés felé terelődött, úgy hogy mindez fiatal szemmel volt vizsgálva és vitatva.

            A Gyergyói Fiatal Fórum több alkalommal fog fórumokat szervezni fiataloknak, és előadást, filmvetítést, mert meggyőződésünk, hogy minden fiatal véleménye egyformán fontos, és közös problémáinkra, csak közös megoldás születhet. Ezeknek az megoldásoknak az ötlet-börzéi, vagy szellemi műhelyei a „gondolat ÉBRESZTŐ est”-ek.

            Jelen rendezvényünket a ProArt galéria, és a Kobelz Kft támogatta, köszönjük nekik.

            Minden fiatalt szeretettel várunk (és finom forró teával), hogy „ébresszük együtt a gondolatainkat!”

            Madaras Szilárd

Reklámok